lancering polsbandjesReddingsbrigade en de Politie geven op 25 mei startsein met tips voor strandbezoekers om zoekraken van kinderen te voorkomen.

Tijdens de internationale ‘Dag van het Vermiste Kind’ op maandag 25 mei geven de Reddingsbrigade en Politie het startsein van een landelijk 06-polsbandjesactie. Vanaf 25 mei worden landelijk op de stranden en bij recreatieplassen 06-polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards en via aanwezige politieposten. Jaarlijks ontvangen de hulpdiensten veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen.

06-polsbandjes
De kinderen zijn vaak aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. Kinderen zijn kwetsbaar en de schrik en angst is altijd groot voor diegene die het overkomt. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo’n 900 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met dit jaar 120.000 gratis beschikbare polsbandjes wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas.

Lokale aftrap campagne in Zandvoort
Maandag 25 mei zal op het strand van Zandvoort om 13.00 uur bij Reddingspost Ernst Brokmeier “Zuid”, in navolging op de landelijke aftrap in Scheveningen, de 06-polsbandjes campagne worden gestart. Het doel van de actie van de gezamenlijke hulpdiensten is om de strandbezoekers op de ‘ Dag van het Vermiste Kind’ bewust te maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt. De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. Daarnaast krijgen ouders tips hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat men elkaar uit het oog verliest.