roeienOp zaterdag 24 juni hebben de roeiteams van de ZRB een indrukwekkende prestatie geleverd tijdens de roeiwedstrijd in ‘s-Gravezande. Een van de wedstrijden die deel uit maakt van het NK vletroeien. Dankzij de straffe zuidwesten wind die zaterdag waaide ontstond een uitdagende branding en een sterke stroming waar tegen in geroeid moest worden.

roeien herenHet Zandvoortse herenteam startte – samen met de herenteams van reddingsbrigades Rotterdam, Leeuwarden, ’s-Gravenzande en IJsselstein- in de eerste heat. Na een ware strijd om de branding door te roeien waarbij enkele teams vol sloegen met water, riemen verloren en botsten kwam het Zandvoortse herenteam als eerste de branding door. Na het ronden van een aantal boeien liep IJsselstein gelijk op met Zandvoort. Gelijktijdig kwamen deze teams dan ook op de terugweg de branding in. Het Zandvoortse team bleek beter terug te surfen richting strand en won zodoende de wedstrijd in het herenklassement!

Roeien damesNa de triomfantelijke finish van de heren konden de Zandvoortse dames natuurlijk niet achterblijven. De Dames namen het op tegen de damesteams van Gouda en Petten. Na een spannende strijd bleken de dames van Petten helaas té sterk en eindigde de Zandvoortse dames op de tweede plaats in het damesklassement. De hoge brandinggolven maakten het voor diverse teams, waaronder het Zandvoortse jeugd- en tweede damesteam helaas niet mogelijk te starten. Jeugdteams van reddingsbrigades Gouda en ’s-Gravenzande startten wel, maar sloegen om.

Deze wedstrijd is er uitsluitend geroeid in de “Ome Jaap”. De “Ome Dick” wordt momenteel, na een exact bestaan van 30 jaar bewaking, opleiding, inzet bij watersnood en roeiwedstrijden gerenoveerd bij Unique Boat Design te ’s-Gravenzande.  Naar alle waarschijnlijkheid is de “Ome Dick” op tijd klaar om tijdens de Zandvoorste wedstrijd zijn eerste wedstrijd te roeien.

De Zandvoortse teams zijn momenteel in training voor de RingRace, de zandvoortse roeiwedstrijd die op zaterdag 9 juli word georganiseerd bij reddingspost Ernst Brokmeier.