Op 30 april zullen leden van diverse reddingsbrigades namens Reddingsbrigade Nederland actief zijn tijdens de Koningsvaart. Zo ook leden en boten van onze brigade. De vaartocht van onze nieuwe koning en koningin over het IJ in Amsterdam zal hiermee voor ons een extra dimensie krijgen
De taak van de reddingsbrigades tijdens deze Koningsvaart bestaat uit waarnemen op het water en, indien noodzakelijk uitvoeren van oppervlaktewaterreddingen. Deze taak wordt door Reddingsbrigade Nederland uitgevoerd onder leiding van de Brandweer Amsterdam-Amstelland. Er doen totaal 14 vaartuigen mee aan de bewaking op het IJ, één vaartuig is stand-by voor de reguliere Brandweertaak in de stad. Op het commandovaartuig van de politie vaart een OVD-R(ED) van de reddingsbrigade mee.
Voor deze activiteit worden in totaal 47 mensen uit verschillende reddingsbrigades ingezet. De deelnemende brigades komen uit Bergen, Egmond, Haarlem, Heemstede, Noordwijk, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zaanstad, Zandvoort en uiteraard Amsterdam.