De Zandvoortse Reddingsbrigade heeft met 25 vrijwilligers van 21 tot en met 23 december meegevaren met Serious Rescue. Serious Rescue steunde hiermee Serious Request van 3 FM, de jaarlijkse GlazenHuis-actie voor het Rode Kruis.

Er is totaal door de deelnemende reddingsbrigades EUR 23.250,- opgehaald. Dit bedrag is bijeengebracht door de brigades en langs de route aan de vloot overhandigd. De Zandvoortse Reddingsbrigade organiseerde eerder deze maand een speciale  sponsorloop. En er werd door vrijwilligers in het dorp gecollecteerd.

Er is bijna 100 km gevaren van Arnhem naar Enschede. Er is twee keer overnacht onderweg.

Totaal deden 250 vrijwilligers en 27 boten mee, waarvan drie van Zandvoort. Deze vaartocht is voor alle deelnemers een ontzettend goede oefening en bereid ons voor mocht er zich ook een waterramp voordoen in Nederland. Tijdens de dagen en in de voorbereidingen hebben wij een belangrijke rol gespeeld bij de organisatie.

Het geld van de totale actie van Serious Request gaat naar het terugdringen van babysterfte ten gevolge van gebrek aan medische zorg en begeleiding.

Foto is van Remko Snel