De vrijwillige lifeguards van de Zandvoortse Reddingsbrigade, ZRB, hebben een drukke juni gehad waarbij heel veel preventieve uren op strand en zee zijn gemaakt en baders, zwemmers, watersporters en strandbezoekers in de gaten werden gehouden. In juni werd 186 keer de hulp van de ZRB ingeroepen waarbij 216 personen werden geholpen. 

Opvallend afgelopen maand was het grote aantal kitesurfers (21) dat, vaak door het wegvallen van de wind, naar de kant geholpen moesten worden. Ook het aantal vermiste en gevonden kinderen was in juni groot. 57 keer hielpen de lifeguards om kind en ouders te herenigingen.

Tijdens de warme en tropische dagen,met aflandige wind, werden veel zwemmers met luchtobjecten naar de kant gestuurd en moest 7 keer uitgerukt worden voor een bader/zwemmer in de problemen. Van kwallenbeten en snijwonden tot onwelmeldingen en hitte bevangingen; de eerste hulp kwam 96 keer in actie, waarvan 22 keer voor ernstigere ongevallen. 

De lifeguards maken zich nu op voor de zomervakantie die vanaf vrijdag in een groot deel van het land begint. Ga je een dag naar het strand lees dan de veiligheidstips op onze website: www.zrb.info/veilig of loop langs bij een reddingpost en vraag naar de situatie van de dag.

Type meldingTotaal AantalTotaal Personen
BADER/ZWEMMER77
DIENSTVERLENING325
DIER22
EHBO2224
KITESURFER2121
PERSOON AANGEBRACHT 1515
PERSOON VERMIST3742
SURFER33
VAARTUIG23
Klein EHBO7474
Totaal186216