foto: rob bossinkOp 31 maart vierde de Zandvoortse Reddingsbrigade, ZRB, dat zij 90 jaar bestaan. De hele week vonden al diverse jubileum activiteiten plaats zoals het feest voor de jeugdleden afgelopen donderdag en de tentoonstelling in het Jutters Mu-Zee-Um die woensdag van start ging.

Zaterdagmiddag vond de officiële receptie plaats bij Beachclub Tien die door ruim 200 leden, oud leden, collega hulpdiensten en geinteresseerden werd bezocht.

De jarige ZRB ontving diverse mooie cadeau’s foto: rob bossinkwaaronder twee heerlijke reddingsboten van chocolade van Burgemeester Meijer. Het was leuk om te zien hoe diverse generaties brigadeleden verhalen van vroeger met elkaar deelden en oude bekenden na lange tijd weer zagen. Ook op hulpverleningsgebied werd er druk ge-netwerkt door collega brigades, Politie, KNRM, Rode Kruis en de toekomstige huisvestingspartner, de Brandweer, die met een grote groep aanwezig was.

‘s Avonds was het de beurt aan de huidige generatie strandwachten en instructeurs die de opening van het strandseizoen combineerde met het verjaardagsfeest. De bijna 80 aanwezigen genoten van een heerlijke BBQ, waarna DJ Erik ervoor zorgde dat er tot laat op de dansvloer gedanst werd.

De ZRB kijkt dan ook terug op een fantastische jubileum week! Gedurende de rest van jaar zal nog op diverse momenten aandacht zijn voor het 90-jarig bestaan. Zo is de tentoonstelling in het Mu-Zee-Um nog tot Pasen te bezichtigen en zal in het najaar nog een historische avond plaats vinden.

Rob Bossink maakte tijdens de receptie en het feest een groot aantal foto’s die hier te bekijken zijn >>

foto: rob bossinkfoto: rob bossink