De Zandvoortse Reddingsbrigade, ZRB, was ook dit jaar weer één van de deelnemers aan de Hulpverleningdag Zandvoort. Ondanks de harde wind en het matige weer kijken de strandwachten terug op een geslaagde dag.

Al om half tien verzamelden de strandwachten, waaronder een grote groep jeugdleden, zich bij de loods aan de Tolweg om de boten en materialen voor de dag richting het Badhuisplein te verplaatsen. Ondertussen overlegden de contactpersonen van de deelnemende hulpdiensten op het Badhuisplein om te bepalen welke onderdelen er in verband met de harde wind niet door konden gaan. Besloten werd een deel van de markt en deel van de demonstraties af te lasten, maar zoveel mogelijk van de dag gewoon door te laten gaan.

HVdag 2011: Foto - Remko SnelAangezien de strandwachten niet voor een beetje wind te vangen zijn werd vol enthousiasme het middengedeelte van het plein vol gezet met boten, muienborden en andere reddingsmaterialen en ging om elf uur de dag officieel van start. Bij de reddingsbrigade konden bezoekers onder andere klosgooien, meer informatie over de opleidingen krijgen en natuurlijk alles te weten komen over de snelle boten en het strandvoertuig.

HVdag 2011: Foto - Remko SnelOndanks dat het zonnetje niet vol overtuiging scheen en het smeren van zonnebrand niet nodig was, werden de zonnebrand samples van Vision aan de bezoekers van de dag uitgedeeld en de bijbehorende voorlichting over de gevaren van de zon gegeven. Omdat het weer aan het eind van de middag langzaam slechter werd, besloten de hulpdiensten rond drie uur de dag af te sluiten.

Tijdens de borrel na afloop, aangeboden door de Haven van Zandvoort, werd al voorzichtig vooruitgekeken naar 2012…de 5e Hulpverleningsdag Zandvoort!

Klik op de foto hieronder voor meer foto’s van de HVdag 2011:

Hulpverleningdag Zandvoort 2011
foto’s Remko Snel