De Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB), zit op dit moment in woelig vaarwater. Na een jarenlang intern conflict waarbij regelmatig leden wegens het gedrag van een zeer kleine groep posters de vereniging of de Noord post verlieten heeft het bestuur begin dit jaar gemeend de impasse te moeten doorbreken om zo weer te kunnen bouwen aan een toekomstbestendige en gezonde vereniging en heeft daarbij helaas besloten van twee zeer cultuur bepalende leden afscheid te moeten nemen.

Een zeer kleine groep is het niet eens met deze, door de ledenvergadering gedragen, beslissing en schuwt op dit moment geen enkel middel om, onder het mom van ‘het beste voor hebben met’ de vereniging te verscheuren en in een slecht daglicht te zetten of te saboteren. Wederom verscheen afgelopen zaterdag in het Haarlems Dagblad een artikel waarin de werkelijkheid anders wordt voorgedaan dan hij is en nog kwalijker, hiermee is een onnodig wig gedreven tussen groepen leden van de twee posten onderling, (opleidings)kader en het bestuur.

Het bestuur van de ZRB betreurt de huidige gang van zaken waarbij tientallen vrijwilligers onnodig extra onder druk gezet worden en waarbij een kleine groep leden en buitenstaanders probeert de vereniging uit elkaar te spelen.

Opgericht in 1922 met als doel ‘het voorkomen van de verdrinkingsdood” is de ZRB al 94 jaar een belangrijk onderdeel van de Zandvoortse samenleving en een zeer gewaardeerd ketenpartner in de strandhulpverlening. Onze jeugdopleidingen, volledig geleid door vrijwilligers, in het zwembad en op het strand zitten ook dit jaar weer bomvol en een grote groep aankomende Lifeguards is druk met hun opleiding. Veruit het grootste deel van de vrijwilligers op de strandposten maakt zich klaar om zich weer een seizoen lang als gastheer/gastvrouw voor de veiligheid op het Zandvoortse strand in te zetten. Het bestuur zal er de komende periode dan ook alles aan doen om hen te faciliteren bij het uitvoeren van het strand- en opleidingswerk. Daarnaast zal het ook de dialoog aan blijven gaan met hen die de huidige nieuwe situatie lastig vinden met als uitgangspunt te proberen ook deze leden een plek te laten behouden binnen de vereniging.