Jaarlijks organiseert de Zandvoortse Reddingsbrigade de jeugdopleiding op het strand. Van mei tot september leren 12-15-jarigen meer over de Nederlandse kustlijn, over de gevaren van baders en zwemmers, het getij en bewaking op het strand. Ook leer je hoe je een drenkeling uit de zee redt, vervoert en in veiligheid brengt. En je loopt mee op onze reddingspost.

Onze strandopleiding voor de jeugd heet Junior Beach Patrol en kent drie certificaat: A, B en C. Op donderdagavonden zijn er theoriesessies of praktijkbijeenkomsten op het strand. Ook loop je mee op de post op verschillende dagen en zie je hoe het er in het ‘echt’ aan toe gaat. Kinderen die na deelname aan de cursus voldoende weten over ons werk kunnen een examen afleggen en krijgen het felbegeerde certificaat.

Per seizoen kunnen er 18 kids meedoen met de opleiding.

Instromingseis: Voor JBP A: 13 jaar op dag van het examen, in 2020  14 augustus, zwemmend bij een reddingsbrigade en 1 of meerdere brevetten is een pre. Deelnemers aan de opleiding in het voorafgaande jaar mogen altijd het volgende seizoen meedoen, tenzij ze alle diploma’s hebben (Junior Beach Patrol A, B of C) of de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt en mee kunnen doen aan de Junior Lifeguard opleiding.

Aanmelden seizoen 2020 / informatie bijeenkomst 10 mei: Heb je interesse in de opleiding en voldoe je aan de instroomeisen dan kun je je vanaf nu aanmelden voor de cursus 2020. Op zaterdag 10 mei vindt er om 10.00 uur een informatiebijeenkomst plaats op de Kazerne aan de Linnaeusstraat. Aanmelden kan via jbp@zrb.info

Heb je vragen? Mail naar jbp@zrb.info

Ben je 15 jaar of ouder? Laat je dan informeren over de mogelijkheden om de opleiding Junior Lifeguard te doen. Mail hiervoor naar opleidingen@zrb.info

Impressie Junior Beach Patrol opleiding – mei 2012