zondag21juli.jpg-largeHet tropische weer heeft er zondag voor gezorgd dat de vrijwillige lifeguards van de Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB) niet stil hoefden te zitten. In totaal zijn er zondag 89 hulpverleningen geregistreerd.

Naast het actieve werk waren de lifeguards de gehele dag preventief aanwezig op het strand en op zee. Ook wapperde de gele vlag, wegens aflandige wind en een aantal gevaarlijke muien.

Er werd 50 keer eerste hulp verleend aan strandbezoekers met klein letsel, zoals kwallen beten. Verder werd er 10 keer eerste hulp verleend aan bezoekers met groter letsel, zoals onwel geworden personen en bij een verkeersongeval op de boulevard. In totaal zijn vier zwemmers gered uit zee die in problemen waren geraakt. Daarnaast zijn 24 vermist geraakte kinderen herenigd met hun ouders.

De ZRB zal ook de komende dagen aanwezig zijn op het strand. Ben je op het strand, volg dan de aanwijzingen van onze lifeguards, let op muien, voorzie kinderen van een 06-armbandje en eet en drink voldoende.

door Robin Gansner