Het afgelopen Paasweekend voelde voor de vrijwillige strandwachten van de Zandvoortse Reddingsbrigade, ZRB, als een weekend in juli of augustus: Zomerse temperaturen, een vol strand en alle kleine en grote incidenten die daarbij horen. Beide posten waren dan ook vanaf Goede Vrijdag het gehele weekend tot ‘s avonds laat geopend.

Koud Zeewater
In verband met de koude temperatuur van het zeewater waren het gehele weekend twee tot drie boten op het water die de kustlijn van Zandvoort in de gaten hielden en waar nodig de optimistische baders en enkele zwemmer van advies voorzagen. De meeste strandbezoekers hadden gelukkig zelf al door dat het zeewater met 10 graden nog wel erg koud was en hielden het bij pootje baden terwijl de kleintjes in het zwin genoeg water hadden om zich te vermaken.

Kleine en grote EHBO ongevallen
Vooral op zaterdag en 2e paasdag moesten de strandwachten meerdere malen in actie komen bij diverse ongevallen op en bij het strand. Zo werd ondere andere zaterdag assistentie verleend bij een strandbezoeker met zijn arm uit de kom, iemand met forse snijwond in de pols, een jong meisje dat onwel was geraakt door te veel drank en werden de nodige pleisters geplakt. Op maandag werd de assistentie ingeroepen bij een onwel persoon op de boulevard vlak bij de Noord post, een aanrijding tussen fietser en wandelaar op de boulevard en werden diverse kleine verwondingen behandeld.

Kinderen zoek
Het prachtige weer zorgde er ook voor dat de nodige kinderen hun ouders kwijt raakten. In de meeste gevallen kon dit snel worden opgelost. Eén van de kinderen liep bijna tot aan Bloemendaal voordat hij toevallig door een op het strand patrouillerende auto van de Douane werd opgemerkt en mee terug naar Zandvoort werd genomen.

Zoekactie in IJmuiden
Op 1e paasdag assisteerde één van de voertuigen van de ZRB  ‘s avonds bij een grote zoekactie in IJmuiden. Het voertuig hielp mee bij de zoektocht op het strand en duingebied in IJmuiden naar een oudere dame. Samen met een gids van Reddingsbrigade IJmuiden werd vanaf IJmuiderslag gezocht. Gelukkig werd de vrouw kort tijd later gevonden en kon de eenheid van Zandvoort rond 23.00 naar huis.

Jet-Ski met pech
Aan het eind van het Paasweekend zorgde de melding van een vermiste jet-ski nog voor de nodige actie. De jet-ski, onderweg naar IJmuiden, zou ergens tussen Bloemendaal en IJmuiden op zee liggen en de verontruste partner melde zich bij de post van de ZRB om navraag te doen. Een zoekactie werd snel in gang gezet waarbij de ZRB en IJmuider Reddingsbrigade met boten het water op gingen en samen met Reddingsbrigade Bloemendaal vanaf het strand werd gezocht.

Gelukkig werd de ongelukkige jet-skier al snel ongedeerd door de boot van de ZRB op zee aangetroffen en kon op het strand bij de auto van de Bloemendaalse collega’s worden afgeleverd. De IJmuider Reddingsbrigade zorgde samen met een boot van de Marina voor het terug brengen van de jet-ski naar IJmuiden. Een goede samenwerking en een goed einde van een prachtig Paasweekend.