Op 27 maart 1922 werd de Zandvoortse Reddingsbrigade opgericht met als voorzitter C.A.C. Gunters, directeur van Hotel Groot Badhuis. Vandaag dus exact 95 jaar geleden.

Er is in al die jaren heel veel gebeurd en heel veel veranderd, maar onze hoofddoelstelling is nog steeds: “Het voorkomen van de verdrinkingsdood”.

Waar we ons werk in de begin dagen met behulp van een linnen tent, paard en wagen en een roeisloep deden hebben we tegenwoordig de beschikking over vaste reddingsposten, een kazerne voor training en opslag, goed en professioneel varend en rijdend materiaal en moderne communicatie middelen.

De belangrijkste constante factor tijdens onze 95 jarige geschiedenis zijn echter de honderden vrijwilligers die zich in al die jaren, ontelbare uren, vrijwillig op o.a. het strand, de zee, in het zwembad, klaslokaal, vergaderzaal, werkplaats en overstroomd gebied hebben ingezet.

Zonder al deze vrijwillige lifeguards, instructeurs, kader, ondersteuners en bestuursleden is er geen ZRB en daarom voor iedereen die zich in verleden of heden vol passie heeft ingezet voor de Zandvoortse Reddingsbrigade: BEDANKT!